Päivä, klo 10-20

HUOMIO! Ohjelman työpajoihin tai näytetunneille on passin (HUG, ILTA tai PÄIVÄ-passi) ennakkoon ostaneilla mahdollisuus ilmoittautua etukäteen. Loput paikat täytetään paikan päällä. Muista siis ilmoittautua, jos joku workshop / luento on sellainen, johon ehdottomasti haluat osallistua 🙂

Ilmoittautumiset sähköpostilla osoitteeseen elsi@tehdas108.fi, otsikoithan ilmoittautumisesi otsikolla ”ilmoittautuminen: *työpajan/näytetunnin nimi tähän*.

Osa päivän ohjelmasta on maksullista.  Maksuttoman alueen ohjelma on merkitty ILMAISOHJELMA-tekstillä.
Hankkimalla HUG-passin mahdollistat osallistumisesi  koko tapahtuman tarjontaan. PÄIVÄ-passilla pääset mukaan kaikkeen maksulliseen ja maksuttomaan ohjelmaan klo 10-20 välillä.

OSTA LIPPU

 


 OHJATTU TUNTI (75 min)
KUNDALIINIJOOGA JA GONG-RENTOUTUS
Ari Marjamäki (Aquarian Yoga)

Hyvinvointi

LAUANTAI 8.6. klo 10.15

Ari Marjamäki on sertifioitu kundaliinijoogaopettaja (KRI), joka opettaa kundaliinijoogaa Yogi Bhajanin oppien mukaisesti ja oman päivittäisen harjoituksen tuoman käytännön kokemuksen voimalla. Ari ohjaa säännöllisiä viikkotunteja Tampereella Joogakoulu Ong Namolla ja Om Yoga -koululla sekä järjestää omia jooga-tapahtumia ja ohjaa yksityistunteja yrityksille ja ryhmille Aquarian Yoga -yrityksensä nimissä.
Näistä ajankohtaisina ovat juuri nyt kaikille avoimet kesäaamun joogatunnit Rauhaniemen kansankylpylän rannalla kesä-elokuun aikana
(lisätiedot https://www.facebook.com/events/1150729525114919) .

Kundaliinijoogaa kutsutaan tietoisuuden joogaksi. Se on tuhansia vuosia vanha joogamuoto, jossa tehdään voimakkaita ja monipuolisia harjoituksia käyttäen kaikkia mahdollisia joogisia teknologioita kuten fyysisiä asanoita ja liikkeitä sekä mantroja, mudria, bandhoja ja meditaatioita.
Kundaliinijoogan avulla voit mm. vahvistaa fyysistä kehoa ja hermostoa ja aktivoida omaa elinvoimaasi sekä tulla tietoiseksi omasta potentiaalistasi. Kundaliinijooga sopii kaikille, paitsi raskaana oleville ja lapsille. Mitään etukäteistietoa tai aiempaa kokemusta ei tarvita, ainoastaan avoin mieli ja halu ottaa harjoituksen tarjoama kokemus vastaan.

Tällä HUG2019-tunnilla herätellään tietoisuutta erityisesti vahvistamalla oman sisäisen voiman keskusta ja avaamalla sydäntä. Tunti päättyy pitkään noin 15 min loppurentoutukseen, jossa gongin voimakas äänivärähtely mahdollistaa syvän rentoutumisen tilan.

FACEBOOK: https://www.facebook.com/aquarianyoga
INSTAGRAM: @aquarianyoga


 WORKSHOP (120 min)
TRE-stressinpurkuliikkeet eli TRE® (Tension, Stress & Trauma Release Exercises)
Anne Ollgren

Hyvinvointi

LAUANTAI 8.6. klo 14.45

TRE-stressinpurkuliikkeet eli TRE® (Tension, Stress & Trauma Release Exercises) käynnistää kehon luonnollisen ja nopeasti vaikuttavan palautumismekanismin, jonka avulla voidaan purkaa kehon jännitystiloja. TRE-liikkeillä saadaan kehossa aikaan tärinää tai värinää, jonka avulla autonominen hermosto purkaa lihasten jännityksiä ja hermoston ylivireyttä rentoutuneessa tilassa. Tärinä koetaan yleensä miellyttäväksi ja rentouttavaksi. TRE menetelmää käytetään mm. stressin purkuun, jännitystä helpottamaan, nukkumista parantamaan ja urheilusuorituksesta palautumiseen. TRE:n vaikutukset tunnet välittömästi harjoituksen jälkeen.

Työpaja koostuu lyhyestä teoriaosuudesta TRE:n taustaan liittyen, sen jälkeen tehdään helppo alkuverryttelysarja, mikä käynnistää lihaksissa tärinän. Tämän jälkeen asetutaan lattialle makuulle ja antaudutaan tunnustelemaan, mitä kehossa tapahtuu. Lopuksi vielä jaetaan yhteisesti kokemukset ja kerrataan ohjeet omaharjoittelua varten. Työpajan jälkeen osaat turvallisesti tehdä TRE:tä itsenäisesti, kun ymmärrät itsesäätelyn tärkeyden harjoituksen aikana.

TRE:tä ei suositella, jos olet raskaana, sinulla on epilepsia, sydänsairaus tai vakava mielenterveydellinen sairaus tai olet toipumassa leikkauksesta. Epäselvässä tapauksessa, voit kysyä minulta lisätietoa.

Harjoitusta varten sopii joustavat vaatteet, mukaan vesipullo ja oma joogamatto alustaksi. (HUG-tapahtumassa saatavilla jonkin verran joogamattoja)

OHJAAJA:
Anne Ollgren
anne.tre.tampere@gmail.com
https://anne-ollgren.webnode.fi/

OHJATTU TUNTI (60 min)
Meridiaanirentoutus
Anne Lehtonen (Avena Hyvinvointipalvelut)

Hyvinvointi

LAUANTAI 8.6. klo 12.00

Meridiaanirentoutus yhdistelee itämaisen perinteen erilaisia terveenelämän ja hyvinvoinnin filosofioita. Tunti ammentaa erilaisia liikesarjoja mm. joogasta, qigongista, taijista ja yhdistää näitä venytys sekä hengitys ja meditaatiotekniikoihin.

Meridiaanirentoutus avaa kehon omaa energiaa ja tasapainotetaan sitä, lisää liikkuvuutta ja harmonisoi kehoa. Liikkeet ovat helppoja ja ne sopivat kaiken ikäisille ja tasoisille liikkujille.

Avena Hyvinvointipalveluiden yrittäjänä toimii Anne Lehtonen. Avena on yhden naisen yritys, jota Anne on pyörittänyt vuoden 2016 alusta lähtien. Anne on pohjakoulutukseltaan sairaanhoitaja ja lymfaterapeutti. Lisäksi on tehnyt opintoja täydentävien hoitojen saralla, mm shiatsusta, akupunktiosta ja qiqongista. Mm. näitä palveluita Anne tarjoaa hoitohuoneellaan, joka löytyy ihan Tampereen ydin keskustasta.  Lisäksi Anne vetää Tampereella ja lähikunnissa erilaisia rentoutusryhmiä sekä luennoin hyvinvoinnista.Avena Hyvinvointipalveluiden pisteellä voit käydä kokeilemassa shiatsu-näytehoitoja.

FACEBOOK: https://www.facebook.com/avenahyvinvointipalvelut/


 WORKSHOP (90 min)
Lohtupiiri – kosketuksen, hengityksen ja liikkeen avulla kohti läsnäoloa ja itsemyötätuntoa
Lora Andersson

 Hyvinvointi

LAUANTAI 8.6. klo 17.45

Työpaja on suunniteltu sinulle, joka olet keskellä muutosta, haluat vahvistaa kosketusta sisimpääsi ja tasapainottaa itseäsi.

Jotta uutta voi syntyä, tarvitsemme luopumista vanhasta, mikä voi olla kivulias ja aikaa vievä prosessi. Erityisesti silloin tarvitsemme rauhaa ja lohtua. Kosketusta itseemme. Mielen ja kehon yhdistymistä.

Työpaja sisältää 90 min. ohjauksen, jonka aikana pysähdyt itsesi äärelle, rauhoitut, heräät tähän hetkeen, kosketuksen, hengityksen ja liikkeen avulla.

Liikkuminen tapahtuu lattiatasolla ja pystyasennossa. Voit säätää omaa liikettäsi ja tekemistäsi keho-mielesi mukaan. Voit tulla sellaisena kuin olet, mutta aiemmat rentoutus- ja hengitysharjoitteet syventävät kokemusta.

Mukaan tarvitset mukavat vaatteet, joissa sinun on hyvä olla myös lattiatasolla maaten. Voit ottaa mukaasi myös joogamaton, viltin tai vastaavan alustan. Myös vesipullon mukaan ottamista suositellaan.
(HUGeilta löytyy rajallinen määrä joogamattoja!)

Työpajan ohjaa psykofyysinen fysioterapeutti ja tanssija Lora Andersson.

”Hei. Olen Lora.
Meditoin ja teen kehotietoisuusharjoitteita päivittäin ja rakastan tanssia. Olen kiinnostunut elämästä ja ihmisyydestä kokonaisuutena, myös niistä säröistä ja epätäydellisyyksistä, joita meillä kaikilla on. Kehotyöskentely on intohimoni unohtamatta sen henkistä ja energeettistä ulottuvuutta. Koulutukseltani olen psykofyysinen fysioterapeutti ja tanssija, pian myös kokonaisvaltainen rentoutusohjaaja (06/2019). Lisäksi olen käynyt mm. tantraan liittyviä kursseja. Viime vuosina painotus on ollut terapeuttinen, mutta olen halukas yhdistämään terapiatyöhön lisää luovuutta ja henkistä kasvua tukevia menetelmiä. Tähän liittyen olen järjestänyt mm. erillisiä rentoutusohjauksia yhdessä muusikoiden kanssa.”

WWW: elavatila.com
FACEBOOK: Elävä tila.


OHJATTU TUNTI (60 min)
Syvempi yhteys itseesi joogan avulla
Janette Myllymaa

 Hyvinvointi

LAUANTAI 8.6. klo 13.30

Tunti sisältää alkuun pranayama harjoituksen, jossa pääsemme tunnustelemaan lähemmin hengityksen vaikutusta ja avaamaan mielen yhteyttä kehoon. Tämän jälkeen teemme joogaharjoituksen virtaavalla flowlla pohjautuen astangaan. Taustalla soi sankristin kieliset mantrat Intiasta tuoden syvempää yhteyttä harjoitukseen. Mantrat ovat hyvin voimallisia jo pelkästään alitajuisesti, vieden mielen ajattelemaan kaiken kauneutta. Yhteyttä toisiin ja universaalisesti kaikkeen ympärillämme. Tunne yhteys itsessäsi 🙏

Tunnin vetää Janette Myllymaa, joka on harrastanut joogaa yli 15v ja hakenut oppinsa Intiasta kouluttautuen ohjaajaksi RYT200h yoga alliancen sertifioidussa koulutuksessa v2014.


WORKSHOP (120 min)
Tanssi&Liike – Kehotietoisuuteen ja läsnäoloon johdattavia harjoituksia
Hanna Lehtomäki

 Hyvinvointi
🐦 Musiikki

LAUANTAI 8.6. klo 17.00

Tervetuloa hiljentymään ja hikoilemaan omaa kehoa kuunnellen!
Tanssi on keino henkisen ja kehollisen hyvinvoinnin ylläpitämiseksi, kulttuuria ja taidetta samanaikaisesti. Tanssi&Liike -työpajassa vaihdetaan vapaalle eikä suoriteta. Työpaja ammentaa tietoisen tanssin ja dynaamisen liikemeditaation sekä somatiikan menetelmistä luopuen valmiista vastauksista ja kunnioittaen jokaisen omaa kokemusta. Työpajassa tehdään aluksi lempeitä kehotietoisuuteen ja läsnäoloon johdattavia harjoituksia ja yksinkertaisia liikeharjoituksia hyväksyvässä ilmapiirissä.
Vapaan tanssin ja liikkeen osuudessa liikutaan ilman ohjausta musiikillisen kaaren tukiessa prosessia. Työpajassa kannustetaan antamaan keholle sitä mitä se kyseisessä hetkessä kaipaa ja päästämään irti. Oikeaa ja väärää tapaa ei ole.

Hanna Lehtomäki ohjaa Tampereella suosittuja Tanssi&Liike -tunteja. Hannalla on pitkä historia tanssin ja joogan parissa. Hän on tanssinut Rion karnevaaleilla, Lontoon tyhjissä varastohalleissa, vuorilla leirinuotion äärellä, Berliinin Love Paradessa -98, butoh-performanssissa Helsingin juhlaviikoilla ja pyhissä sufi-seremonioissa joitain mainitakseen, sekä joogaillut enemmän ja vähemmän 20 vuoden aikana.

Työpaja soveltuu kaiken ikäisille ja kuntoisille aiemmasta kokemuksesta riippumatta. Mukaan vesipullo ja rennot vaatteet.

WWW: tanssijaliike.net


 LIVE (45 min)
 Mirva Duo
 Soul-vivahteista hyvän fiiliksen voimapoppia

🐦 Musiikki

!ILMAISOHJELMA!

LAUANTAI 8.6. klo 15.00

Mirva on tuore laulaja-lauluntekijä jonka missiona on tehdä modernia soul-vivahteista hyvän fiiliksen voimapoppia englanninkielellä. Mirvan laulut käsittelevät vaikeitakin asioita positiivisen asenteen kautta. Mirva Duossa säestämässä Jallu Valle.

WWW: http://mirvamusic.com/
INSTAGRAM: @mirva_o
FACEBOOK:  https://facebook.com/mirvas.officialLIVE (45 min)
Julye Blom & Band
  Laulua elämästä ja sen epäkohdista intensiivisellä ja sielukkaalla otteella

🐦 Musiikki

!ILMAISOHJELMA!

LAUANTAI 8.6 klo 17.30

Julye Blom on soul-laulaja-lauluntekijä, jonka musiikilliset juuret ovat amerikkalaisessa jazzissa, bluesissa ja folkissa. Hänen tumma, vivahteikas ja aistikas soundinsa yhdistettynä olemisen välittömyyteen vangitsee yleisön matkalle uudenlaisen juurimusiikin äänimaailmaan.
Julye laulaa elämästään ja näkemistään epäkohdista intensiivisellä ja sielukkaalla otteella bändinsä kanssa.

INSTAGRAM: @julye.blom
FACEBOOK: https://www.facebook.com/julyeblom/
YOUTUBE: https://www.youtube.com/watch?v=18wxcw9pA6g

 


OHJATTU TUNTI (75 min)
Silmäjooga
Alina Minerva

 Hyvinvointi

LAUANTAI 8.6. klo 12.00

Silmäjooga on laaja kirjo kokonaisvaltaista rentoutta lisääviä harjoituksia, jotka on kohdistettu erityisesti silmien hyvinvointiin. Tunnilla teemme helppoja jooga asanoita, hiljennymme itseemme, sekä  keksimme uusia tarinoita, jotka tukevat terveyttämme.

Silmäjooga voi auttaa lukemattomissa erilaisissa näkoökyvyn haasteissa, sillaä se keskittyy hoitamaan silmiä kokonaisuuden kautta. Kaikki kehossamme, mielessämme, sekä sydämessämme, ovat yhteydessä myös silmiimme.

Alina Minerva, itseoppinut Ilonmestari, sekä silmäjoogi. Mukanani on myös terapia koirani Shiva Nalle, jota saa vapaasti rapsutella festivaali-alueella. Se on kiltti ihmisille ja rakastaa lapsia yli kaiken. Suurikin se on, joten varoa toki myös täytyy. <3

WWW: eyeyoga.fi


NÄYTELMÄN DEMO & KESKUSTELU (120 min)
”Jäljet, joista kasvoi Tarina”
”Jäljet, joista kasvoi Tarina” -työryhmä

 Hyvinvointi
💐
Taide
🌞
Luennot & keskustelut

LAUANTAI 8.6. klo 16.00

”Jäljet joista kasvoi Tarina” on näytelmä kipeistä ihmissuhteista, sairastuneesta itsetunnosta ja suuresta tarpeesta tulla kuulluksi. Narsismista ja sen uhreista.

”Jäljet joista kasvoi Tarina” koostuu lukuisista kokemuksista, joita narsismin uhrit ovat kertoneet. Nyt näytelmästä on nähtävillä lyhennetty versio, jonka jälkeen yleisöllä on mahdollisuus keskustella työryhmän kanssa aiheesta, kenties jakaa omia kokemuksiaan. Mukana keskustelemassa näytelmän käsikirjoittaja ja ohjaaja Saija Viljanen ja Virpi Heinonen, YTM (yhteiskuntatieteiden maisteri, sosiaali- ja terveyshallinto), luennoitsija ja konsultoija (erittyisherkkyys,HSP)

Työryhmä:
Saija Viljanen
Melina Viitanen
Aki Haikonen
Maarit Pakarinen
Jere Saarela

 


NÄYTTELY
Herkät ja viisat -näyttely orvoista elefanteista
Sami Mannerheimo Photography

💐 Taide

!ILMAISOHJELMA!

LAUANTAI 8.6. koko tapahtuman ajan

Valokuvaaja Sami Mannerheimon valokuvanäyttely ”Herkät ja viisaat” esittelee orpojen elefanttien elämää Nairobissa Keniassa. Suurin osa näistä norsuista päätyy orpokotiin, koska emo on tapettu salametsästäjien toimesta. Pennut eivät selviä hengissä ilman äidinmaitoa, ja pääseminen orpokotiin on niille pelastus.
Samin perustamalla Funky Amigos ry:llä on Keniassa kumminorsu Ngilai, joka inspiroi häntä tähän norsujen kuvausprojektiin. Yhdistyksen kahden tärkeimmän tapahtuman nimissä esiintyy elefantti, jonka myötä kiinnostus näitä jättiläisiä kohtaan on kasvanut vuosien varrella.
“29:n orvon elefantin kohtaaminen oli koko matkan kohokohta ja vaikuttava kokemus. Nyt ymmärrän, kuinka viisaita ja herkkiä eläimiä ne ovat”, Sami kertoo innostuneena.
David Sheldrick Wildlife Trust -säätiön orpokoti on yksi maailman arvostetuimmista elefanttien hoitopaikoista. Se sijaitsee Nairobin kansallispuistossa aivan pääkaupungin keskustan lähellä. Yhdistyksellä on myös paljon muuta eläinsuojelutoimintaa. Kymmenen tiimiä suojelee eläimiä salametsästäjiltä. Heillä on käytössään viisi pienlentokonetta, kaksi helikopteria, vainukoiria ja eläinlääkäriyksiköitä.
Tärkeää on myös jakaa elefanteista oikeaa tietoa ja lisätä tietoisuutta salametsästyksen aiheuttamista ongelmista.

Sami Mannerheimo on helsinkiläinen ammattivalokuvaaja, joka on erikoistunut henkilökuvaukseen ja kuvareportaaseihin. Hän aloitti oman valokuvausyrityksensä vuonna 2000 ja on tehnyt töitä lehdille, levy-yhtiöille, mainostoimistoille, viestintätoimistoille ja muille yrityksille sekä henkilöasiakkaille. Samilla on ollut 12 omaa näyttelyä, ja hän on voittanut kahdeksan palkintoa Mainosvalokuvaajien vuosikilpailuissa. Hän on kuvannut matkoillaan erityisen paljon Brasiliassa ja keväällä 2018 ensimmäisen kerran Afrikassa.

WWW: samimannerheimo.com
WWW: sheldrickwildlifetrust.org

Lisätiedot:
Sami Mannerheimo, puh. 050 4400209
sami@funkyamigos.fi

 


OSALLISTAVA LUENTO (120 min)
Erityisherkkyys voimavarana
Suomen erityisherkät ry

 Hyvinvointi
🌞 Luennot & keskustelut

LAUANTAI 8.6. klo 14.00

Erityisherkkä prosessoi tietoa syvällisesti, eläytyy vahvasti, kuormittuu helposti ja havainnoi tarkasti. Useat eri ärsykkeet aiheuttavat erityisherkälle ylivirittyneisyyttä.
Miten välttyä liialliselta kuormittumiselta ja kääntää erityisherkkyys voimavaraksi?
Aiheesta luennoimassa  HSP – Suomen Erityisherkät ry:n toiminnanjohtaja Hannu Sirkkilä ja projektikoordinaattori Emilia Aalto. Luennon aikana tehdään psykologi Elaine Aronin erityisherkkyystesti.

WWW: erityisherkat.fi


JAMIT (120 min)
Elektroakustiset jamit
Hiiden virren vinguttajat

🐦 Musiikki

LAUANTAI 8.6. klo 18.15

Hiiden Virren Vinguttajat on elektroakustinen kokoonpano, joka yhdistelee musiikissaan kokeellisia koneellisia äänimaailmoja ja perinteisiä ritualistisia soittimia kuten kanteletta, noitarumpua ja munniharppua sekä kurkkulaulua. Olemme järjestäneet jameja mm. Tampereen reivien yhteydessä sekä Hervannan Naapurijurtalla ja nyt ekaa kertaa Nokialla HUGeissa!

Jamirituaalissa mennään tutkimusmatkalle syvälle tuntemattomaan. Voit ottaa mukaan oman äänesi, akustisen tai sähköisen instrumenttisi tai tulla myös ihan vain kuuntelemaan. Paikalla myös mm. erilaisia helistimiä. Tervetuloa!

FACEBOOK: @hiidenvirrenvinguttajat


IHOMAALAUS
Ihomaalausta kaiken moisille
Taikakettu

!ILMAISALUEELLA!

💐 Taide
🦖
Perheille & lapsille

LAUANTAI 8.6. koko tapahtuman ajan

Lähes vuosikymmenen ihotaidetta harrastanut Taikakettu tekee rakkaudella toiveittesi mukaisia ihomaalauksia kaikissa sateenkaaren väreissä.

Hinnat 3-12€

Myös vegaanisia vaihtoehtoja


WORKSHOP (75 min)
Improleikkejä lapsille
Emilia Haljala

 Hyvinvointi
🦖
Perheille & lapsille

LAUANTAI 8.6. klo 10.15

Lasten improvisaatiotyöpajassa harjoittelemme luovaa itseilmaisua leikin kautta.

Improleikessä peruspilareina ovat vuorovaikutustaidot kuten kuunteleminen, läsnäolo, hyväksyminen ja yhdessä tekeminen. Turvallinen ja hyväksyvä ilmapiiri mahdollistavat oppimisen ilon kautta. Improvisaatiossa on lupa mokailla, kokeilla ja kokea. Lapsilla on suuri mielikuvituksen ja luovuuden lahja, kannustetaan heitä siis käyttämään sitä!

Työpaja on suunnattu 6-9 vuotiaille. Kesto 1h 15min. Mukaan liikkumiseen soveltuvat vaatteet sekä vesipullo.

Ohjaajana toimii näyttelijä ja joogaohjaaja Emilia Haljala. Emilia ohjaa oman yrityksensä Aloha Spirit Finlandin kautta luovia workshoppeja ja joogaa niin lapsille kuin aikuisillekin sekä suomeksi että englanniksi. Kesäisin kursseja on tarjolla Aloha Campilla Mäntässä. Aloha, elämän energian iloista jakamista tässä hetkessä <3

WWW: alohaspiritfinland.com


WORKSHOP (60 min)
Meditaatio
Janne Raita

 Hyvinvointi

LAUANTAI 8.6. klo 13.30

Janne ohjaa tiibetin buddhalaisiin opetuksiin perustuvan meditaatiotyöpajan.
2500 vuoden ajan tästä meditaatiosta on puhuttu tapana tulla takaisin maan pinnalle. Siinä ei ole kyse transsitiloista, rauhallisesta mielentilasta tai keskittymisestä tunnetilaan, joka on ollut jumissa kehossa lapsuudesta asti. Tai siitä, että pyritään saavuttamaan korkeampi ja parempi mielentila.

Kuten me kaikki tiedämme, maan pinnalle tuleminen voi olla kivuliasta – se voi olla vaikeaa ja haastavaa. Se ei ole helppoa. Tämä vaatii itsekuria, ja se vaatii myös sitoutumista – ei millekkään uskonnolle, säännöille, organisaatiolle tai opettajalle. Sitoutumista sille, että olet rehellinen itsellesi.

“The point is not to convert anyone to our view, but rather to help people wake to their own view, their own sanity.” – Chogyam Trungpa, Smile at fear


TILATAIDE
Tapahtuman tilataide
NeoElement

!ILMAISALUEELLA!

💐 Taide


NeoElement on kaksivuotias Tampereen alakulttuuritapahtumien järjestämiseen ja dekottamiseen painottuva taideyhdistys.
Teokset yhdistävät laserleikattuja elementtejä käsin maalattujen yksityiskohtien kanssa luoden psykedeelisiä maisemia.
Luomisprosessissa on mukana useita taiteilijoita ja asiantuntijoita toimivien kokonaisuuksien luomiseksi, silti taiteellinen vapaus säilyttäen.
Lähes koko Suomen laajuisen keikkailun lisäksi kysyntää on ollut myös ulkomailla Tallinnasta Israeliin.

INSTAGRAM: neoelement_ry
WWW: https://neoelement.space/
FACEBOOK: https://www.facebook.com/neo.element


WORKSHOP (90 min) & LIVE-KEIKKA (45 min)
Alkukantainen ääni-työpaja & Vaskilintu LIVE
Magdalena Mölsä

 Hyvinvointi
🐦
Musiikki

!IKEIKKA LMAISALUEELLA!

LAUANTAI 8.6. klo 14.45 (workshop) & 19.00 (keikka)

”Alkukantainen ääni” / ”Primitive Sound Journey”

Alkukantainen ääni-workshopissa teemme hengitys- ja ääniharjoituksia joiden tarkoitus on auttaa sinua laskeutumaan oman äänesi äärelle, päästämään irti ylimääräisestä jännityksestä ja myös valmistelemaan sinua intuitiiviseen äänenkäyttöön. Teemme erilaisia improvisaatioharjoituksia,  äänileikkejä ja harjoituksia niin pareittain ja ryhmässä ja muodostamme lopussa yhdessä äänimeren.

Aiempi kokemus äänenkäytöstä ei ole välttämätöntä.

Vaskilintu eli Magdalena Mölsä aloitti musiikillisen polkunsa Kansallisoopperassa lapsena. Hän kiinnostui uudelleen musiikista, äänenkäytön parantavista ja terapeuttisista vaikutuksista vuonna 2017 lähtiessään Etelä-Amerikkaan missä tutustui erilaisiin seremoniallisiin parannuslauluihin ja musiikin tajunnantiloihin vaikuttavaan väkevään voimaan.

Magdalena on laittanut aluilleen Kudelma nimisen yhtyeen joka tekee improvisaatioiden, mindfulnesin ja ääniharjoitusten pohjalta musiikkia ja tekee äänirentoutuksia Turussa Myötävärähtely kollektiivissa. Hän on myös mukana runolaulua modernisoivassa lauluyhtyeessä nimeltä Alkusointi.

SOUNDCLOUD: https://soundcloud.com/tilulilulii

Kuva: Oskari Kantonen


DJ-KEIKKA (120min)
Acid house, suomisaundi, groove
 Bjørn

🐦 Musiikki

!ILMAISALUEELLA!

LAUANTAI 8.6. klo 11.15

Bjørn (tallustaa leikkisän luonteensa vuoksi myös nimellä nallebjörn), löysi talviunilla uinuneen miksailu ja musiikintuottajakarhunpoikasen sisältään hiljattain kumppaninsa GeorcDuBoen opastuksessa ja yhdessä he rakentavat pala palalta konemusiikkia sydämelle, sielulle ja kaikille raajoille.
Tällä hetkellä Bjørn soittaa pääosin acid housea, ehkäpä välillä pienellä suomisaundivivahteella höystettynä, tunteita säästelemättä ja groovesta tinkimättä.

SOUNDCLOUD: https://soundcloud.com/nallebjorn
MIXCLOUD:  https://www.mixcloud.com/nallebjorn/


WORKSHOP (45min)
Hiit-treeni
Mika Perkiömäki

!ILMAISALUEELLA!

 Hyvinvointi

LAUANTAI 8.6. klo 12.00

HIIT on monipuolinen treenimuoto, jossa anaerobista hapenottokykyä koetellaan monin eri tavoin pääosin oman kehon massaa hyödyntäen. Treeniin kuuluvat juoksupyrähdykset, hypyt, punnerrukset ja monet muut hauskat ja yksinkertaiset liikkeet. Hiki on taattu!

Mika Perkiömäki liikuntatieteiden maisteri, NSCA-CPT®-valmentaja ja PilatesHealth-ohjaaja, joka on suorittanut IKSA:n kahvakuulaohjaajakoulutuksen. Mika harrasti ja opetti kamppailulajeja 20 vuotta ja on ohjannut liikuntaa kansalaisopistoissa vuodesta 2012.

FACEBOOK: https://www.facebook.com/LiikuntaMika/


OHJATTU TUNTI (45min)
Perhejooga
Mervi Antila

 Hyvinvointi
🦖 Perheille & lapsille

LAUANTAI 8.6. klo 12.30

Perhejooga on lapsen (3-12 vuotta) ja aikuisen yhteinen joogahetki. Lapsi ja aikuinen joogaavat vierekkäin ja tarina etenee sadunomaisesti. Sisältää asioita joita tehdään muillakin joogatunneilla, hengitysharjoituksia, asanoita esim. eläinten mukaan ja loppurentoutuksen. Lapsi on aikuisen vastuulla ja ohjeistan alkuun yleisohjeet aikuisille. Tunnilla pysytään oman maton päällä koko tunnin ajan.

Olen Mervi Antila työskentelen päiväkodissa lastenhoitajana. Jooga on kuulunut elämääni jo kauan. Aloitin Hatha-joogalla ja siirryin kundaliinijoogan kiehtovaan maailmaan. Tutuksi on tullut muunkinlaiset joogan harjoitteet, shaktitanssi, yinjooga ja mantrojen laulaminen. Oman elämäni isoja voimavaroja ovat luontoyhteyden vahvistaminen ja shamanistiset harjoitteet. Rakastan myös vapaata tanssia ja kuuntelen mielelläni musiikkia.
Olen käynyt Lasten jooganohjaaja koulutuksen (Barnyoga) tähän liittyi myös perhejooga-osuus.

Tervetuloa heittäytymään sadun maailmaan yhdessä lapsen kanssa!


WORKSHOP (120min)
Acrojooga
Mirja Koski / Akromania

 Hyvinvointi

!ILMAISALUEELLA!

LAUANTAI 8.6. klo 15.30

AcroYoga yhdistää akrobaattisen treenin tehokkuuden ja leikkisyyden, palauttavan ja hoitavan terapeuttisen lentämisen ja parityöskentelyn, ja joogan maailmasta tutun tasapainon ja kehoyhteyden vahvistamisen. Tämä liikkumismuoto epäilemättä vie sinut mukavuusalueesi rajoille niitä sopivasti venyttäen ja haastaen ja samalla tarjoillen ehkä yhden elämäsi parhaista treenikokemuksista.

AcroYogassa keskeisiä asioita ovat kommunikaatio ja luottamus. Luottamus syntyy turvallisuuden tunteesta, minkä vuoksi tekniikoita ja temppuja hiotaan pala kerrallaan ja flow’ta rakennetaan osanen kerrallaan ja tehdään liike ja liikesarja tietoisella fokuksella loppuun saakka siksi kunnes lentäjä on turvallisesti takaisin maassa omilla jaloillaan. Flow, tai liikesarja on yksi AcroYogan peruselementeistä, jossa sokerina ja suolana ovat siirtymät asennosta toiseen – ne ovat lajissa hauskinta ja haastavinta!

Harjoitukset tehdään pääsääntöisesti kahden tai kolmen hengen ryhmissä sopivasti vaihdellen. Olet tervetullut itseksesi tai kaverin kanssa. Päälle ihonmyötäiset vaatteet, mukaan vesipullo ja leikkimieli. 🙂

Workshopin ohjaajana toimiva Mirja fiilisteli AcroYogaa ensimmäisen kerran syksyllä 2013, ja päätyi lajille tyypillisesti niin kutsuttuihin puistojameihin ensimmäisen kerran keväällä 2014, ja jäi koukkuun sillä lentämällä. Lajin opiskelu eri opettajien ohjauksessa ja omatoiminen treenaaminen Suomessa ja ulkomailla on sitä myöten ollut inspiroitunutta, fokusoitunutta ja intensiivistä. Hän on ohjannut AcroYogaa pääasiassa Tampereella nyt kahden ja puolen vuoden ajan. Tuoreimpana kokemuksena hänellä on AcroYoga Internationalin AcroFit Trainer & Level 1 AcroYoga -opettajakoulutus Bangkokista tammi-helmikuulta 2019.

”Tällaiselle uteliaalle ihmiselle AcroYogan hienoimpia, koukuttavimpia ja kiehtovimpia puolia ovat loputtomat mahdollisuudet ja mielen ja kehon alati laajeneva ja syvenevä yhteys ja niin ikään lajin selkeys ja teknisyys, joiden ansiosta jokaisella on mahdollisuus kehittyä taustasta riippumatta. Laji laittaa kehittymään myös tunnetaidoissa, sillä treenien onnistumisten ja epäonnistumisten yhteydessä nousevien tunteiden läpikäyminen ja syiden kirkastuminen auttavat ihmisenä kasvun polulla millin verran eteenpäin joka kerta.”

INSTAGRAM: @akromania

 


LUENTO (60min) & HAMPPUHUOVUTUSNÄYTÖS
Hamppu, tästä ajasta tulevaisuuteen
Nina Seppälä, Kanvasti t:mi

 Hyvinvointi
🌞 Luennot & keskustelut
💐 Taide

LAUANTAI 8.6. Luento klo 18.15, Hamppuhuovutus ILMAISALUEELLA Kanvasti-kojun yhteydessä

LUENTO:
Lyhyt esittely hamppukasveista, erottelu eri hyödynnystarkoituksen mukaan kasvinlajikkeiston tarjoamilla painotuksilla.
– Kasvitieteellisiä perusteita hampun erityisominaisuuksista.
– Suuntauksia mihin tavoitteisiin jo viljelyllä yksin voitaisiin pyrkiä. Luomuviljely ja hiilensidonta, ilmastonmuutos ja hiilensidonta
– Suuntauksia mihin tavoitteisiin kasvin viljelytuotteilla voidaan niitä jalostaa. Lähinnä keskittyen kuidun ja siemenen erityisominaisuuksiin.

HAMPPUHUOVUTUSNÄYTÖS & KANVASTI-KOJU
100% hamppulangasta: Yksilöllisiä ja ainutlaatuisia vöitä, pipoja, lippalakkeja, myssyjä, otsapantoja ja kitaranhihnoja made by Kanvasti t:mi. Vegaaninen vaihtoehto villalle!
Käsityönäytös, jossa huovutetaan Kanvasti-kojun yhteydessä hamppukuidusta. Täysin uutta luovaa toimintaa: tule tutustumaan hamppukuidun mahdollisuuksiin!


WORKSHOP (120min)
Kuvataide itsetutkiskelun välineenä
Sirke Uitus-Lilja

 Hyvinvointi
💐 Taide

LAUANTAI 8.6. klo 15.30

Hei ! Olen Sirke Uitus-Lilja, toimintaterapeutti ja innokas taideharrastaja. Ammattiin valmistumisen jälkeen olen kouluttautunut laajasti luovien menetelmien, erityisesti kuvataiteen käyttöön, ihmisen henkisen hyvinvoinnin lisäämisessä. Terapeuttisen lähestymistavan ohella olen saanut  myös teknistä opetusta erilaisiin kuvataiteen menetelmiin. Minulla on ollut oma työhuone Tehdas108:ssa vuodesta 2014.

Tämänkertaisessa HUG:ssa kannan korteni kekoon tarjoamalla osallistujille käytännön kokemuksen siitä, kuinka kuvan tekemisen avulla voi saada kosketuksen omaan sisimpäänsä. Työpajan nimeämisessä ja esittelyssä olen tarkoituksellisesti jättänyt pois taideterapian käsitteen, koska sen käytöstä on edelleen toisistaan eroavia mielipiteitä.

Työpaja pitää sisällään lyhyen virittäytymisharjoituksen, varsinaisen kuvan tekemisen vaiheen ja nk. purkamisen / jakamisen vaiheen, jota voisi kai loppupiiriksikin sanoa. Kuvan, siis mandalan tekemiseen on olemassa selkeä ohje. Työpajaan osallistujien kesken voidaan sopia esim. siitä, halutaanko työvaihe tehdä kokonaan hiljaisuudessa. Jakamisen vaihetta ei kannata jännittää. koska kuvan tekijä voi itse päättää, kuinka paljon haluaa kuvastaan kertoa. Valmiiden töiden purkaminen tapahtuu piirissä, yksi työ kerrallaan, jolloin kuvan tekijä saa myös muiden ryhmäläisten näkökulman tekemänsä kuvansa herättämistä tunteista ja ajatuksista.


KÄSITÖITÄ
Macrame-korut
Sebastian’s Creations

💐 Taide

!ILMAISALUEELLA!

LAUANTAI 8.6. koko päivän

Sebastian tuo HUGeille macrame-korujaan sekä muita käsitöitä ihaltavaksi ja kotiin kiikutettavaksi.
Sebastianin kojun löydät HUGien PARVI Shops&boutiques-alueelta.

”Hello, I am Sebastian and I make macrame hand made jewellery with brass bead and sacred geometry paterns and crystal healing.
I also print t- shirt with chakras, sacred geometric and ancien nature spirits.”

INSTAGRAM: @sebastianscreations


OHJATTU TUNTI (60min)
Luontomeditaatio ja rentoutus
Lotte Suveri

 Hyvinvointi

LAUANTAI 8.6. klo 10.15

Tervetuloa rauhoittamaan mieli ja keho aamupäivän luontomeditaatiossa.

Meditaatiohetki pitää sisällään ohjattuja hengitysharjoituksia, jotka tuovat mielen läsnäolevaksi kehoon ja auttavat löytämään luonnollisen hengityksen rytmin. Erilaisilla asitiharjoituksilla hiljennytään ottamaan yhteyttä ympäröivään luontoon ja lähestyvän keskikesän elementteihin – tuleen ja sydämen lämpöön. Harjoitus päätetään kehon rentoutukseen, jonka aikana tehdään mielikuvamatka.

Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta meditaatiosta. Mukaan tarvitset oman alustan, jonka päällä voi istua/makoilla.

Lotte Suveri on turkulainen joogaohjaaja, jota kiinnostavat keho-mieli-yhteyden luominen jooga -ja meditaatioharjoituksissa sekä luonnossa liikkuminen ja rauhoittuminen.

Kuva: Tommi Maunuksela


WORKSHOP (120min)
Naiseuden ytimessä
Tarja Hirvi

 Hyvinvointi

LAUANTAI 8.6. klo 13.15

Naisen tulee tuntea maa, saada syvä kosketus juurivoimaansa, jotta voi tietää kuka hän on ja mistä hän tulee.
Naisen tulee saada yhteys syviin tunteisiinsa, seksuaalienergiaan, luovaan elämänvoimaan, jotta hän tietää mitä hän tahtoo.
Tuntea villi nainen sisällään ja tietoisesti ohjata energiaa kohti sydäntä, kohti rehellistä ilmaisua ja intuition ääntä.
Naisen tulee tuntea kuu ja maa, rytmit ja syklit, jotta hän voi ammentaa syvästä viisaudestaan.
Ja lopulta yhdistyä korkeimpaan tietoisuuteen, sulaa ja antautua.
Antaa tilaa maskuliinin löytää paikkansa, suojaten herkkää feminiiniä.

Tietoisten harjoitusten myötä,
tutustutaan syvän hengityksen ja meditatiivisen tilan kautta lantionpohjaharjoituksiin.
Kohtu voimaan, voimaan, jonka jälkeen et voi kantaa enään naissukupolvien taakkoja mukanasi. Heräät itseesi. Sinuun.
Omaan voimaasi. Tulet tietoiseksi asioista jotka tulee vapauttaa, jotta oma virtauksesi saa olla suoraa, lempeää ja pehmeää.

Kuun asema kertoo sinulle syntymäsi hetkellä kuun kierron vaiheen.
Tulet tietoiseksi omasta syvimmästä feminiinisestä voimastasi ja myös haasteista, oppositiosta, joka peilaa sinulle vastakohtaa itsestäsi.

Intuitiivinen liike, kosketus tanssin myötä kuunkierron vaiheisiin, saa sinut tunnistamaan syklin, joka sinua liikuttaa.
Et voi enään olla mukana oravanpyörässä.
ulkoisen maailman määrittämässä odotusten – ja vaatimusten maailmassa.

Tule tutustumaan naiseutesi saloihin ja löytämään itsesi ja yhteisöllinen tuki, naiselta naiselle.

Olen nainen, äiti, ja yrittäjä.
Pitkän sisäisen kasvumatkan kulkenut,
elämänkolhima ja opettama sisäisen kasvun valmentaja, dipl. refleksologi,
hengen kanava ja energiahoitaja.
Ikuisena intohimona minulla on tutkia ihmisen mieltä ja kuunnella tarinoita.
Kuunnella ja ohjata kuulemaan itseäsi, sisintäsi ja löytää aarre itsestäsi.
Sillä sitä sinä olet. Aarrearkku.
Työpajojen, retriittien ja matkojen myötä, elämä on ohjannut minut Naiseuden ytimeen tälle vuodelle.

INSTAGRAM: @kultaisetsiivet

 


KESKUSTELUPIIRI (120min)
Elätkö pelossa vai Elämän ihmeessä?
Klaus Rahikainen

 Hyvinvointi
🌞 Luennot & keskustelut

!ILMAISALUEELLA!

LAUANTAI 8.6. klo 13.00

Kouluttaja, kirjailija, elämäntutkija ja ihmisen ihmettelijä Klaus Rahikainen johdattelee HUG 2019 hyvinvointipäivillä syvällistä keskustelua hyvinvoinnin todellisesta olemuksesta.

Meissä kaikissa asuu Elämän ihme eli kaikkea elävää ja elämättömältä vaikuttavaakin ylläpitävä voima, joka on ihmisen mielelle, aisteille ja tieteellekin näkymätön ja tuntematon. Elämä on olemassa ja se kantaa meitä kaikkia, se sykittää jokaista sydäntä tällä planeetalla ja antaa jokaiselle kasville sen oman elämänrytmin sekä pitää jokaisen kivenkin atomit kieppumassa omilla radoillaan. Samalla se kieputtaa planeettaamme huimassa spiraaliliikkeessä kiitäessämme yhdessä Aurinkuntamme kanssa avaruuden tyhjältä näyttävässä sylissä, joka kantaa niin meidän Linnunrataamme kuin miljoonia muitakin galakseja. Mikä ihme meitä kantaa, mikä meille Elämän antaa?

Meissä kaikissa asuu myös menneisyyden traumoista koostuva pelokas olento kuin kaipuun musta aukko, joka koettaa lievittää omaa yksinäisyyttään ja erillisyyden tunnettaan rohmuamalla itselleen kokemuksia, ihmisiä, ruokaa, juomaa, huumetta, rakkautta, mainetta ja kaikkea maallista hyvää. Tuo kaipuu ei koskaan täyty kuin ohikiitävän hetken huipennuksena. Tuo mieltämme, arkeamme ja maailmaamme hallitseva ahne paskiainen on lopulta vain sitkeä kuvitelma. Kuvitelma siksi, että se koostuu nykyhetken todellisuudessa yhä uudestaan toistetuista vanhoista kokemuksista ja menneistä ajatuksista ja tunnetiloista. Vain tuolle surkimukselle uhraamamme elinvoima niin kehossamme kuin tällä yhteisellä Maapallollamme on totta.

On olemassa vain yksi todellinen hyvinvointi, joka ei vaadi kilpailua, ei voittoa eikä häviötä, ei Elämän ihmeen uhraamista eikä sen huoraamista. Tuo hyvinvointi kasvaa Elämän tuntemattoman suuruuden kohtaamisesta, sen ihmeen tunnistamisesta ihmisessä itsessään. Ja tuo hyvinvointi on aina läsnä meissä kaikissa, se on meitä hengittävä Elämää ylläpitävä ihme, joka pienissä lapsissa niin selkeästi vielä ilona ilmenee.

Meidät pitää erossa Elämän ihmeestä vain omassa mielessämme kieppuvat ahnaat ja pelokkaat tunteet puutteesta, ahdistuksesta ja uhriudesta. Me olemme kaikki kuin päissämme omasta menneisyydestämme, mistä syntyy ahdistava eristyskerros meidän ja meitä kantavan Elämän välille. Maailmamme kilpailuhenkinen todellisuus on seurausta kaikkien meidän mielessä enemmän tai vähemmän tietoisena kieppuvasta ahneesta ja yksinäisestä surkimuksesta, jolle mikään ei riitä ja joka ei koskaan voi saada mistään tarpeekseen.

Kaikki muuttuu kun tunnistat oman surkimuksesi ja otat sen pelot ja ahdistukset omaan elävään syliisi, jolla ei koskaan ole ollutkaan mitään hätää. Elämän ihme on ja se kantaa meitä kaikkia kaikesta huolimatta, ilman ehtoja. Kohdatessasi Elämän ihmeen itsessäsi sinunkin pelkosi saavat lopulta kaipaamansa rauhan. Olet Elämä itse.


NÄYTEHOIDOT (15-30min)
Rentoutushieronta
Verna Kilponen

 Hyvinvointi

LAUANTAI 8.6. klo 10.30-13.00

Olen Verna ja olen valmistumassa kesäkuun lopussa hierojaksi . Itselläni on ollut erilaisia kehollisia ongelmia pitkään (vuosia). Aloin etsimään itselleni sopivaa hoitomuotoa/hoitajaa. Etsin hoitajaa,joka osaisi ajatella ihmisen fyysisenä ja henkisenä kokonaisuutena.
Etsin ihmistä, joka ymmärtäisi trauman merkityksen kehossa, osaisi analysoida fyysisiä merkkejä ja pyrkisi purkamaan tukoksia kehosta. En sellaista löytänyt, löysin itseni koulusta.
Elämme stressin ja erilaisten riittämättömyyden tunteiden keskellä. Hieronta on positiivista kosketusta (vaikka joskus voi vähän sattuakin). Parhaimmillaan koko keho saadaan rentoutumaan, jolloin mieli rauhoittuu, unenlaatu paranee ja kivut lievittyvät . Hieronta voi aiheuttaa positiivisen kierteen elämänlaadun parantamiseksi.
Teen lyhyitä 15min. näytehoitoja HUG:issa . Tervetuloa tutustumaan hyvinvointi Solar Plexukseen.


NÄYTEHOIDOT (15-30min)
Vyöhyketerapia
Emilia Hiltunen

 Hyvinvointi

LAUANTAI 8.6. klo 13.15-16.00


LIVE (45min)
Freestyle Rap